Ga naar de inhoud

Hoe gebruik je infrarood verwarming?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is infraroodverwarming een uitstekende optie als hoofdverwarming.
Infrarood vloerverwarming straalt een aangename en gelijkmatige warmte uit zonder luchtstromen.

Infrarood versus CV

Het voordeel van infrarood vloerverwarming ten opzichte van traditionele vloerverwarming met CV ketel is dat in het geval van CV de temperatuur nauwelijks te regelen is.
Het water wordt namelijk altijd met dezelfde temperatuur zo’n 40° tot 45° de vloer ingepompt.

Buiten het zogenaamde stookseizoen. Als het buiten niet zo koud is, wordt de vloer onnodig verwarmd. Bovendien kost het continu rondpompen van warm water behoorlijk wat energie.
Met infrarood vloerverwarming kun je de temperatuur heel gemakkelijk en nauwkeurig naar wens regelen.
Bovendien is infrarood verwarming beter voor de gezondheid omdat er geen luchtstromen ontstaan.

Toepasbaarheid van infrarood

We maken gebruik van infrarood folie (banen), die uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming. Onze banen kunnen onder allerlei verschillende soorten vloerbedekking worden toegepast:
tegels, laminaat, tapijt met een onderlaag van jute, parket, vinyl, PVC, kurk, linoleum, (natuur-) steen, gietvloer, (sier-) grintvloer en graniet.
Voor een optimaal resultaat adviseren we om ongeveer 80% van het te verwarmen vloeroppervlak met infrarood folie (banen) van Smart IR te bedekken.

De banen zijn voorzien van ultradunne metalen verwarmingslinten. Door deze opbouw kan de infraroodstrook een gelijkmatig verdeelde warmte leveren.
De opwarmtijd is zeer kort. Dankzij een vloersensor op de thermostaat wordt je vloer nooit warmer, dan de toegestane maximale temperatuur.
Infrarood vloerverwarming is dus volledig veilig voor je vloer.
Wel is het raadzaam om een isolerende ondervloer te monteren om de infraroodstraling, naar boven te dwingen zo wordt onnodig warmteverlies voorkomen.