Waarom infrarood verwarmen?

Infraroodverwarming wordt gezien als een interessant alternatief voor de traditionele verwarming met een water gedragen systeem, gevoed door gasgestookte cv-ketels.
Infrarood is dé verwarming van de toekomst: de infraroodpanelen werken op elektriciteit, het scheelt aanzienlijk in ‘stookkosten’ en het is bovendien beter voor de gezondheid.
Het is daarnaast ook een – duurzame – voor de hand liggende oplossing om ‘van het gas af’ te gaan.

Duitse overheid: Infrarood voordeliger dan warmtepomp

Duurzaam en goedkoop

Infrarood is de verwarming van de toekomst: De infraroodpanelen werken op elektriciteit. Het scheelt aanzienlijk in stookkosten en het is bovendien beter voor de gezondheid.
Traditionele verwarmingssystemen werken voornamelijk op gas. Zoals alle fossiele brandstoffen wordt ook gas steeds schaarser en duurder.
Er wordt gekeken naar nieuwe en duurzamere manieren van energieopwekking waaronder zonne-energie en windenergie.

Infraroodverwarming werkt puur op elektriciteit. Hierdoor is het nu en naar we kunnen aannemen in de toekomst goedkoper om je huis met elektriciteit te verwarmen.
Een bijkomend voordeel is dat er met infraroodstraling geen luchtverplaatsing nodig is voor warmteoverdracht. Hierdoor is het makkelijker om de temperatuur in een kamer constant te houden.
Daardoor kun je de temperatuur wel 2° of 3° lager instellen dan je met een radiator gewend bent. Daarom is infraroodverwarming van SmartIR energiebesparend.

Gezondheidskwestie

Naast de financiële voordelen en gebruikersvriendelijkheid is infraroodverwarming bovendien beter voor de gezondheid.
Bij een traditionele verwarming met radiatoren kunnen er temperatuurverschillen van wel 5° tot 10° voorkomen.
Warme lucht stijgt op waardoor koude lucht wordt aangezogen. Dit veroorzaakt een luchtstroom die stofdeeltjes met zich meeneemt.

Door de luchtstroom en het stromende water in de radiatoren zal het stof zich snel verspreiden. Dit kan voornamelijk hinderlijk zijn voor (een groeiende groep) mensen met een stofallergie.
Convectie zorgt daarnaast ook nog voor vocht daardoor kan er schimmelvorming ontstaan op de muren en plafonds.

Je hebt geen lelijke buizen en radiatoren meer in je huis. Er is geen onderhoud meer nodig en bovendien geen gevaar voor brand, gaslekken en CO2 vergiftiging.
Infrarood is bovendien geluid- en reukloos. Hoewel infrarood veel overeenkomsten bevatten met de zon, is infrarood niet schadelijk.
Infraroodgolven bevatten namelijk geen schadelijke ultraviolette stralen die in zonlicht wél voorkomen. NASA en andere organisaties gebruiken al jaren infraroodtechnologie.
Daarnaast heeft infraroodtechnologie een ware revolutie teweeg gebracht in de gezondheid- en schoonheidssector over de gehele wereld.

Beheer op afstand

Met infraroodpanelen van Smart IR kun je de temperaturen in verschillende ruimtes op afstand regelen.
Dit is vooral handig voor kantoren, retail maar ook in huis kan het fijn zijn als je via het centrale systeem de zolder alvast kunt verwarmen zonder naar boven te lopen.

Waarom kiezen voor onze producten

Duits kwaliteits product
Hoogwaardige productie techniek.
Alle infraroodproducten zijn voorzien van TÜV-goedkeuring.
De uiterst efficiënte verwarmingsfolie vormt de basis voor al onze panelen.
Breed scala aan totaal oplossingen voor woonruimte verwarming.
Grote verscheidenheid aan producten o.a. glaspanelen, spiegelpanelen,
marmeren panelen, mini panelen, foto print panelen en panelen met motief.
Snelle en flexibele reactie op vragen en wensen van de klant.